Startup Challenge, competitia start-up-urilor din tehnologie la How to Web 2011


Parte a evenimentului How to Web, Startup Challenge este o competitie dedicata start-up-urilor din Europa Centrala si de Est, si se va desfasura pe parcursul zilelor de 9 si 10 noiembrie, in Bucuresti.

Printre criteriile pe care fiecare start-up trebuie sa le respecte pentru inscrierea la competitie se numara: sa aiba mai putin de doi ani de activitate, sa detina un produs concret, care poate fi prezentat pe scena si, totodata, oferit catre testare in timpul conferintei, si sa nu fi atras o finantare de tip venture capital pana in prezent, se arata in comunicatul de presa. Start-up-urile trebuie de asemenea sa vizeze o piata globala sau internationala.

Dintre start-up-urile inscrise, vor fi selectate zece, care vor avea ocazia de a urca pe scena in timpul conferintei, fiecare avand alocate cinci minute pentru prezentarea produsului. In urma prezentarilor, juriul va decide start-up-ul castigator.

Printre membrii juriului se numara Reshma Sohoni - Partener Seedcamp, si Jon Bradford - Managing Director Springboard si initiator al acceleratorului ignite100. In curand lista membrilor se va completa cu reprezentanti ai programelor de sustinere a start-up-urilor, investitori si reprezentanti ai unor publicatii importante din zona afacerilor web.

Toate cele zece start-up-uri vor avea ocazia de a purta discutii individuale cu membrii juriului si de a primi, astfel, feedback si sfaturi de imbunatatire a produsului sau serviciului.

In cadrul evenimentului, vor fi acordate de asemenea premii constand in licente si echipamente hardware.

Pe langa prezentarea de cinci minute in fata tuturor participantilor la competitie, cei zece finalisti isi vor putea prezenta produsele inclusiv in spatiul special amenajat pentru competitia Startup Challenge.

Inscrierile se pot efectua pana pe 20 octombrie, prin completarea formularului din sectiunea Startup Challenge, de pe site-ul evenimentului.

Cele zece start-up-uri finaliste vor primi un bilet gratuit de acces la conferinta si o reducere de 50% pentru cel de-al doilea.

Aflata la cea de-a treia editie, conferinta How to Web va fi structurata in 24 de prezentari si paneluri, in cadrul carora se va discuta despre antreprenoriat, dezvoltarea afacerilor si tendintelor web, la care se vor adauga 12 workshop-uri dedicate tehnologiilor web si mobile, precum si antreprenoriatului online.

(Citeste aici mai multe despre How to Web.) 

 

Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii