Startup Challenge, o noua competitie dedicata antreprenorilor aflati la inceput de drum


Competitia este organizata de Wembrio in cadrul conferintei regionale How To Web 2010, care va avea loc in zilele de 3 si 4 noiembrie, la Hotel Intercontinental, in Bucuresti.

Startup Challenge  se adreseaza  start-up-urilor de pretutindeni, in special celor din Europa de Est, care au la baza o idee de business online viabila, precum si potentialul necesar pentru a implementa aceasta idee, se arata in comunicatul de presa.

Scopul competitiei este de a gasi cele mai interesante business-uri aflate la inceput de drum, de a le ajuta sa devina cunoscute si de a se bucura de sprijin din partea investitorilor si antreprenorilor deja cunoscuti.

Inscrierile se fac pana la data de 10 octombrie pe site-ul oficial al conferintei. Pentru a se putea inscrie, strat-up-urile trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii: sa aiba mai putin de doi ani de activitate; sa targeteze piata internationala/globala; sa nu fi primit nicio investitie de tip venture capital pana in momentul participarii la Startup Challenge.

Startup Challenge cuprinde doua etape. In prima faza, dupa inscrierea pe website, juriul va alege sase start-up-uri conform criteriilor prezentate pe site - marimea pietei, potential, solutiille pe care le propun, tehnologia folosita, modelul de business etc.

Cele sase start-up-uri finaliste vor avea sansa sa participe in cadrul conferintei regionale How To Web 2010 cu un stand de prezentare a businessului, sa interactioneze direct  si sa primeasca sfaturi de la juriu, precum si sa-si prezinte ideea direct pe scena principala a evenimentului.

La sfarsitul celei de-a doua zile a conferintei How To Web, juriul va alege trei start-up-uri castigatoare care vor primi un premiu semnificativ si vor beneficia de promovare pe site-ul oficial al conferintei, cat si pe social media.

Juriu este compus din specialisti si oameni cu experinta in domeniu, cu o activitate intensa  in a acest gen de competitii, si anume: Katy Turner (Eden Ventures), Vlad Stan (Seedmoney), Vladimir Oane (UberVu), Raluca Georgescu (Wembrio), Alexandre Almajeanu (Gentica), Calin Fusu (Neogen).

How To Web, eveniment dedicat antreprenoriatului si tehnologiei web din Europa de Est, va reuni circa 500 de participanti, 20 speakeri internationali, precum si un numar de 24 de prezentari si paneluri de discutii, la care se va adauga o serie de workshop-uri.

Temele de discutie ale invitatilor se vor axa pe subiecte de interes pentru antreprenorii din zona tehnologiei web, cum ar fi: inceputurile unei afaceri, finantarea acesteia, antreprenoriatul in Europa si oportunitati pentru acesta, cloud computing, servicii web etc.

(Citeste aici mai multe  despre eveniment.) 

 

Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii