TechHub Bucharest mai are 20 de locuri disponibile pentru antreprenorii din tehnologie


Dan Dragomir, directorul executiv al acestui hub si spatiu de co-working, spera ca pana la toamna sa fie ocupate toate locurile.


In prezent, in 15 birouri s-au mutat cateva echipe. Dan Dragomir considera ca o echipa care doreste sa se mute in TechHub poate fi de cel mult cinci persoane, deoarece pentru cele mai mari de atat este mai convenabil sa-si inchirieze propriul spatiu.

Birourile pentru rezidenti costa 120 de euro/luna + TVA, iar cele pentru co-working 80 de euro/luna + TVA.

Rezidentii pot fi doar echipe si freelanceri din tehnologie. Spre deosebire de rezidenti, cei din spatiul de co-working nu au propriul birou si sunt gazduiti doar intre orele 9.00 si 18.00. Pentru co-working sunt disponibile 60 de locuri, spatiul fiind destinat, de asemenea, celor din tehnologie.

Pe langa cele doua spatii, mai exista o sala de conferinte cu o capacitate de 150 de locuri, unde se vor organiza evenimente de tehnologie. Unul dintre aceste evenimente, Startup Live Weekend, va fi organizat la inceputul lunii iunie.

Spatiul are o suprafata de 420 mp, dintre care 380 mp utili.

Dan Dragomir nu a mentionat valoarea investitiei, dar a precizat ca o buna parte a redus-o, pentru ca spatiul l-au amenjat ei insisi.

TechHub Bucharest face parte din reteaua globala cu acelasi nume, aparuta acum doi ani la Londra, dupa care s-a extins la Manchester si Riga. In urmatorii ani, aceasta retea va mai deschide alte spatii, printre care unul in New York. Rezidentii fiecarui hub au acces la tot network-ul TechHub.  

Ideea acestui hub din Bucuresti i-a venit lui Bogdan Iordache, CEO-ul evenimentului How to Web, acum aproximativ un an, cand a fost inchis primul hub aparut in tara noastra, Bucharest Hubb. Dupa cateva luni in care aproape abandonase ideea, in toamna anului trecut, el a decis ca cel mai bine este sa se afilieze unei retele globale si sa implice mai multi parteneri in dezvoltarea proiectului. Pe langa Bogdan Iordache si Dan Dragomir, TechHub Bucharest a fost dezvoltat de Stefan Szakal, fondatorul si CEO-ul X3.

In prezent, in Romania functioneaza mai multe spatii de acest tip (Citeste aici mai multe despre hub-urile si spatiile de co-working din tara noastra, precum si despre dezvoltarea acestui segment din Romania).
 

Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii