Ultima saptamana in care se fac inscrieri pentru finantarea afacerilor sociale, in cadrul celei mai mari competitii de profil


Cei care au o idee de afacere sociala se mai pot inscrie pana pe 4 martie in cea mai mare competitie de afaceri sociale, care ofera finantari in valoare totala de pana la 350.000 de euro.

 

Competitia “Fabricat in Tara lui Andrei” este organizata de Petrom, in parteneriat cu Fundatia NESsT, si se adreseaza celor care au o idee de afacere ce isi propune sa creeze locuri de munca si sa rezolve o problema sociala in 28 de comunitati din Romania, se mentioneaza in comunicatul de presa. (Citeste aici mai multe despre aceasta competitie)

In competitie se pot inscrie atat antreprenori, cat si ONG-uri, PFA-uri, SRL-uri si intreprinderi individuale. Ideea unei afaceri sociale poate proveni din orice oras, sat sau comuna din Romania, atata timp cat impactul si beneficiile se adreseaza uneia dintre cele 28 de comunitati incluse in program.

Afacerile sociale reprezinta afaceri viabile economic care, prin insasi activitatea lor, rezolva o problema sociala - creeaza locuri de munca si pot fi o solutie pentru dezvoltarea pe termen lung a comunitatilor.

Printre criteriile pe baza carora organizatorii competitiei Fabricat in Tara lui Andrei disting afacerile sociale de alte tipuri de activitati cu scop comercial sau social se numara:

• Intreprinderile sociale raspund in mod direct unei nevoi sociale critice a unei comunitati - fie prin propriile produse sau servicii, fie angajand un anumit numar de persoane dezavantajate din comunitatea respectiva.

• Activitatile lor comerciale sunt principala sursa de venit stabila pe termen lung

• Bunastarea comunitatii este scopul lor fundamental. Astfel, afacerile sociale vor reinvesti profitul obtinut in activitati ce au ca obiectiv rezolvarea respectivei nevoi a comunitatii.

• Afacerile sociale promoveaza activitati prietenoase cu mediul inconjurator.

Cei care doresc sa afle mai multe informatii despre competitie pot discuta cu specialistii NESsT (e-mail: fabricat@taraluiandrei.ro; telefon: 021.528.21.23 - de luni pana vineri, intre orele 10.00 - 14.00).
 

Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii