Utilizatorii Windows 8 pot descarca din Windows Store aplicatii create de dezvoltatori romani


Una dintre aplicatii a fost creata de Thinslices, o companie romaneasca din Iasi, infiintata acum aproximativ doi ani, de Vlad Bodi si Ilie Ghiciuc.

 

Zyway Forms este o platforma de colectare si management a datelor din companii iar echipa din Iasi lucreaza la acest produs de aproape un an. (Citeste aici mai multe despre afacerea celor doi antreprenori.)

"Produsul este gandit cu aplicabilitate universala si poate satisface nevoi destul de variate legate de utilizarea formularelor - de la colectarea datelor pe teren (in regim offline, pe dispozitive mobile) pana la chestionarea unui public bine definit", explica pentru startups.ro George Teiosanu, product manager la Zyway.com.

Utilizatorii pot folosi aplicatia pentru crearea de formulare; distribuirea formularelor (prin pagini Zyway, functionalitate de embed, cat si partajarea cu utilizatorii de dispozitive mobile compatibile); vizualizarea formularelor pe dispozitive mobile (Windows 8 si Android momentan); colectarea datelor de la utilizatori; vizualizarea datelor primite; exportul datelor in diverse formate.

Serviciile Zyway pot fi folosite atat pe platforma web, cat si prin aplicatiile create de echipa din Iasi pentru dispozitive mobile.

"De cateva luni, aplicatia este disponibila si pe Android, insa urmeaza sa fie actualizata. Suntem in development inca pe partea de iOS, insa pana la sfarsitul anului aplicatia ar trebui sa fie disponibila. De curand am fost acceptati in Windows Store si suntem entuziasmati de oportunitatile oferite de Windows 8", adauga George Teiosanu.

Aplicatia web ramane insa baza pentru celelalte platforme: Android, Windows 8 si iOS, pentru ca aplicatiile mobile sunt orientate mai mult spre colectarea de date si nu permit crearea de formulare.

"Estimam sa ajungem la cel putin 15.000 de utilizatori inregistrati pana in iunie 2013. Tinand cont de planurile actuale, acest numar este mai mult decat realist", mai spune George Teiosanu.

Aplicatia este disponibila atat gratuit, in limita a 100 de completari/submisii de formulare pe luna, cat si contra cost, pentru utilizatorii care vor folosi intensiv serviciile oferite.

"Avem patru planuri cu plata, diferenta principala intre acestea fiind numarul submisiilor. Cel mai ieftin plan platit este de 14 dolari (800 submisii/luna) si cel mai scump, orientat firmelor mari este de 149 de dolari (100.000 submisii/luna). Ca si metoda de plata, lucram in momentul de fata la integrarea unui procesator de plati, astfel incat sa putem accepta plati recurente prin majoritatea cardurilor de credit", spune George Teiosanu

Conceptul de business cuprinde atat abonamentele platite de utilizatorii generici, cat si servicii de development/integrare/licentiere, in cazul firmelor cu nevoi mai specifice, pe care solutia Zyway le poate rezolva.

"La Zyway se lucreaza de aproape un an, intr-un ritm care a variat destul de mult, ce-i drept. Momentan suntem tot in Beta (stabil), iar versiunea finala va fi lansata anul viitor. Solutia Zyway are aplicabilitate mare in foarte multe domenii (de la cercetare la imobiliare), dar ne-am decis sa ne adresam segmentului business. Ne-am ales cateva piete, in functie de marime, pe care vom activa mai intens, totusi. Incepand cu 2013, vom activa intens pe pietele externe (Europa de Vest, mai ales) in urmatoarele domenii: cercetari de marketing,  medicale, politice si  asigurari", spune George Teiosanu.

Printre aplicatiile romanesti disponibile in Windows Store se mai numara Airplanes, TradeVille, Cinemagia, Cocktailpedia (Windows Store cuprinde mii de aplicatii de la dezvoltatori software si parteneri hardware ce formeaza ecosistemul Windows).

Disponibilitatea globala a Windows 8, noua versiune a sistemului de operare Windows, a fost anuntata ieri de catre Microsoft.

"Windows 8 va fi disponibil in peste 140 de piete si in 37 de limbi, in doua versiuni principale, Windows 8 si Windows 8 Pro, in timp ce versiunea dedicata organizatiilor comerciale de mari dimensiuni este Windows 8 Enteprise. Tot incepand de ieri este disponibil un nou membru al familiei Windows - Windows RT. Realizat pentru tablete bazate pe arhitectura ARM, Windows RT va fi pre-instalat pe device-uri noi", se mentioneaza in comunicatul de presa al Microsoft.

Consumatorii au si posibilitatea de a face upgrade PC-urilor proprii. Pana la sfarsitul lunii ianuarie 2013, cei care utilizeaza in acest moment Windows XP, Windows Vista sau Windows 7 pot achizitiona Windows 8 Pro Upgrade la pretul promotional de 59,99 euro, de la majoritatea partenerilor din Romania.

Toti clientii care achizitioneaza un device cu Windows 8 ce ruleaza pe tehnologie Intel, de la toti partenerii Microsoft, in perioada 26 octombrie - 31 decembrie 2012, primesc gratuit 12 luni de trafic pe Internet de la Vodafone, in limita a 1 GB/luna.


Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii