VentureConnect 2011 se incheie cu editia de la Bucuresti


In urma celor doua evenimente locale VentureConnect, care au avut loc la Cluj si Timisoara in aceasta toamna, au fost desemnate proiectele care vor ajunge in finala, in cadrul editiei din Bucuresti, pe 23 noiembrie.

Printre cele patru start-up-uri selectate la nivel local se numara SocialLook (Cluj), un instrument ce permite utilizatorilor sa descopere persoanele relevante dintr-o companie prin combinarea datelor din retelele sociale cu alte informatii facute publice, si Status Pimp (Timisoara), o platforma care ofera mijloace de comunicare de business utilizand platforme precum Yahoo Messenger, Facebook sau Twitter.

M-am inscris la Venture Connect in primul rand pentru a valida ideea si progresul meu de pana acum. In al doilea rand, feedback-ul pe care l-am obtinut de la un astfel de eveniment este foarte important si util. In al treilea rand, am nevoie de fonduri pentru a executa urmatorii pasi din planul pentru SociaLook, iar Venture Connect este exact evenimentul de care am nevoie”, spune pentru startups.ro Horatiu Mocian, fondator SocialLook.

SocialLook este un produs lansat in private beta si are cateva zeci de utilizatori pe platforma. Ideea start-up-ului a venit din propria nevoie a fondatorului, pe care a experimentat-o in timp ce lucra la compania sa anterioara.

In acel moment, trebuia sa contactez agentii de publicitate din Anglia si SUA pentru a le convinge sa foloseasca aplicatia noastra. Nestiind pe nimeni in industrie, am petrecut cateva saptamani pe LinkedIn, Twitter si Google cautand oameni care pareau interesati de proiectul nostru, si contactandu-i prin aceste medii. Operatiunea a avut succes, reusind sa stabilesc mai multe intalniri in Londra. Mai tarziu, cand a venit momentul sa incep un nou start-up, mi-am dat seama ca as putea automatiza si imbunatati acest proces printr-o aplicatie dedicata. Asa s-a nascut SociaLook”, mai spune el.

In ceea ce priveste posibilitatea de a castiga o investitie, in cadrul editiei finale VentureConnect de anul acesta, Horatiu Mocian spune ca planul este deja stabilit. El urmeaza sa creasca echipa de dezvoltare si sa pregateasca lansarea unei versiuni stabile, oficiale, a produsului.

In ceea ce priveste proiectul Status Pimp, acesta a pornit de la o idee simpla.

Calin Iepure (n.r. - cofondator) voia sa isi puna automat status-uri la mess, pentru a-si promova blogul personal. De acolo pana a gandi ca ar mai fi si altii care ar putea profita de acest canal de promovare nu a fost decat un pas. Asa s-a nascut Status Pimp, prima si singura retea de publicitate pe statusuri de IM din lume”, spune pentru startups.ro Stefan Szakal, cofondator Status Pimp.

Proiectul functioneaza de aproximativ doi ani, cu circa 13.000 de utilizatori si aproape 200 de campanii rulate. In prezent, cofondatorii incearca sa identifice urmatorii pasi, motivand ca Romania nu este suficient pentru acest proiect si spera ca, prin VentureConnect, sa reuseasca sa faca saltul.

Legat de inscrierea si participarea la VentureConnect, Stefan Szakal spune ca au facut-o in primul rand pentru validare.

Ne-au interesat si ne intereseaza in continuare parerile celor care consideram noi ca au mai multa experienta decat noi”, spune Stefan Szakal, mentionand ca posibilitatea finantarii proiectului reprezinta de asemenea un stimulent puternic.

Privind aceasta posibilitate de a castiga o investitie, pasul urmator este extinderea afacerii in plan international, in functie si de cuantumul investitiei.

In cadrul editiei finale VentureConnect din aceasta toamna, de la Bucuresti, vor vorbi Doug Richard - antreprenor, investitor si fondator School for Startups, Nelson Gray - business angel, si Emi Gal - CEO Brainient.

De asemenea, organizatorii au anuntat extinderea perioadei de depunere a proiectelor pana pe data de 15 noiembrie.

Potrivit lui Dan Visoiu, Partener Biris Goran, hotararea de extindere a termenului a fost luata din dorinta de a da sansa cat mai multor proiecte sa isi structureze formularul de aplicare, in conditiile in care este prima intalnire in care GECAD Group a anuntat ca va aloca 50.000 de euro pentru cel mai bun proiect prezent in cadrul VentureConnect.

(Mai multe despre participarea la eveniment puteti citi aici.) 

 

Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii