WineRo estimeaza ca va ajunge la capacitatea maxima de productie in anul 2014


In acel moment, compania ar putea realiza o cifra de afaceri de 2,5 milioane de euro si ar vinifica vinul in propria crama.

 

Producatorul vinului marca Alira a fost nevoit sa amane cu un an finalizarea cramei, pana in septembrie 2013, din cauza faptului ca n-au reusit sa obtina un credit pentru a finanta lucrarile de constructie. Crama este amplasata in comuna Rasova (judetul Constanta).

"A fost ingreunata si prelungita analiza dosarului de credit depus de noi, in vederea obtinerii fondurilor pentru implementarea proiectului. In acest mod, pana la data prezenta, cheltuielile aferente inevestitiei, cheltuielile operationale si de regie au trebuit a fi suportate de catre societate strict din fondurile proprii", spune Ghenadie Bobeica, administrator WineRo, intr-un comunicat de presa.

Investitiile in crama sunt estimate la 5,1 milioane de euro, fara TVA, dintre care doua milioane de euro finantare din fonduri europene. Lucrarile la crama au inceput anul trecut, estimandu-se ca vor fi finalizate anul acesta.

In aceste conditii, vinul Alira a fost procesat la Jidvei, la fel ca anul trecut.

WineRo a lansat vinul Alira Cabernet Sauvignon 2010, primul vin produs din acest soi la Aliman. Acest vin este unul premium, fiind destinat retelei HoReCa (Hoteluri - Restaurante - Catering). Din acest sortiment au fost produse aproape 20.000 butelii de vin.

De asemenea, WineRo a lansat vinul Alira Tribun (un cupaj de Merlot, Feteasca Neagra si Cabernet), pe segmentul entry level.

In cursul acestui an, este programat sa fie lansat si Alira Merlot 2010 iar din recolta de anul trecut vor fi scoase Alira Feteasca Neagra Reserve 2011, imbuteliat la un an dupa maturare. 

Vinul Alira este produs pe pogdoria de la Aliman, situata in judetul Constanta iar creatorul vinurilor este oenologul Marc Dworkin.

Din cauza conditiilor meteorologice, productia din acest an este cu 15% mai mica fata de anul trecut, dar reprezentantii companiei spun ca, fata de 2011, calitatea este mai buna.

Din productia Alira de acum trei ani (45.000 de sticle), s-a  exportat 15% catre Germania, Austria si Cehia. Alira Tribun 2011, Alira Cabernet 2010 si Alira Merlot 2010 vor fi exportate in Japonia si China, compania fiind in discutii si pentru SUA.

Ghenadie Bobeica a mentionat, intr-o conferinta de presa ca, piata din Romania are potential de crestere pe segmentul calitativ, desi piata este in scadere, estimand ca in acest an va ajunge la cel mult 400 milioane de euro. 


Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii