S-a deschis primul centru de co-working si co-living din Bucuresti


Pura Vida Hub Bucharest este primul centru de co-working si co-living din Bucuresti, dedicat profesionistilor independenti, care pot sa lucreze si sa locuiasca intr-un spatiu modern si complet amenajat.

 

Daca toate hub-urile existente momentan in Romania ofera spatiu de lucru comun pentru antreprenori si freelanceri romani, Pura Vida Hub Bucharest - amplasat intr-o cladire istorica din centrul Capitalei, este primul hub care ofera si spatiu de cazare, la etajele superioare birourilor.

Calatorind in Statele Unite si in Asia, am avut ocazia sa lucrez in astfel de hub-uri, unde am intalnit antreprenori locali ori straini, ce dezvoltau proiecte de milioane de euro. De asemenea, intalniri precum cele organizate de Travel Massive sau 1 Million Cups in jurul lumii m-au inspirat pentru dezvoltarea unui proiect asemanator aici, in Romania, unde nu mai exista un astfel de loc”, spune Tudor Maxim, fondatorul primei retele independente de hosteluri din Romania – Pura Vida Hostels si Pura Vida Hub Bucharest.

Nomazii digitali nu mai sunt de mult timp o raritate. Din ce in ce mai multi oameni prefera sa-si lase locurile de munca din corporatii, sa-si mute tot biroul intr-un laptop si sa lucreze pe cont propriu. Cu ocazia asta, au sansa sa calatoreasca si sa lucreze de oriunde pe glob. Ei sunt programatori, web designeri, graficieni, arhitecti, scriitori, bloggeri, antreprenori ori investitori ce cauta proiecte cat mai interesante in care sa-si canalizeze capitalul.

Pentru acesti oameni au aparut peste tot in lume hub-uri,  birouri comune in care freelanceri din lumea intreaga se pot reuni pe termen scurt ori mediu ca sa lucreze, sa impartaseasca din experienta lor, sa invete sau pur si simplu sa cunoasca oameni asemeni lor. De la mari metropole pana la destinatii izolate, hub-urile sunt localizate acolo unde e cea mai mare nevoie de ele. De cativa ani, ele au aparut si in Romania, in marile orase. (Citeste aici mai multe despre spatiile de co-working din Romania)

Pura Vida Hub Bucharest este primul hub din Romania care ofera atat spatiu de lucru, dar si cazare – “co-working & co-living”. Pe langa spatiul comun de lucru si relaxare, antreprenorii si freelancerii care isi desfasoara activitatea aici pot sa-si inchirieze si locuri de cazare la etajele superioare, in cadrul Little Bucharest Old Town Hostel (parte a retelei Pura Vida Hostels), in camere private ori dormitoare comune. Atat spatiul de lucru, cat si camera de relaxare, camerele de dormit si balcoanele au priveliste spre strazile Smardan si Lipscani – cele mai importante zone pietonale din Centrul Vechi al Bucurestiului.

Spatiul comun de lucru si cazare din Centrul Bucurestiului le ofera  tuturor membrilor, indiferent de abonamentul achizitionat, conexiune wireless la Internet de mare viteza, cafea, lounge cu canapele, videoproiector si sala de evenimente ori conferinte, bucatarie comuna. in plus, in fiecare saptamana au loc sesiuni de learning, workshop-uri prin care membrii hub-ului impartasesc din cunostintele si experienta lor, dezbateri privind proiecte inovatoare.

Spatiul de lucru din cadrul Pura Vida Hub Bucharest poate fi inchiriat pentru o zi, o saptamana sau chiar pe termen lung iar costurile variaza in functie de perioada. De exemplu, pentru acces de o zi, costul este de 5 Euro, pentru o saptamana membrii platesc 30 Euro si pentru o luna, 100 de Euro.

Tinerii care au varsta pana in 40 de ani si lucreaza la proiecte inovative se pot inscrie (pana pe 23 octombrie, prin formularul de aici) pentru a castiga sase luni de acces gratuit in noul spatiu de co-working. Pe 30 octombrie vor fi anuntati cei cinci castigatori.

Reteaua Pura Vida Hostels include sapte hosteluri (cate doua in Bucuresti si Brasov; cate unul in Vama Veche, Bucovina si Cluj-Napoca), baruri in Bucuresti si Vama Veche, un restaurant in Vama Veche si spatiul de co-working Pura Vida Hub Bucharest.
 

Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii