Start&Grow 2014: aproape 400 de inscrieri in programul care ofera finantare de pana la 500.000 de euro


Cei mai multi antreprenori care sunt in cautarea unei investitii de pana la 500.000 de euro pentru dezvoltarea afacerii lor au deja un business functional si vor sa il extinda pe plan national/international.

 

Aproximativ 100 de inscieri sunt afaceri din zona tech/IT/online iar restul sunt din domenii precum agribusiness, productie, servicii, green business, inventica sau fashion. In total s-au inregistrat 392 de inscrieri in Start&Grow 2014.

In ultimele cinci saptamani, fiecare inscriere in program a fost analizata/jurizata, pentru a se stabili lista antreprenorilor care merg in etapa urmatoare (evenimentele/intalnirile de business) iar saptamana trecuta, in parteneriat cu Hotel Intercontinental Bucuresti, a avut loc un prim eveniment de business sharing/networking dedicat antreprenorilor din tech/IT/online care au trecut in etapa a doua a Start&Grow 2014.

Proiectele din tehnologie inscrise in program se adreseaza atat segmentului B2B, cat si celui B2C, aproximativ 40% targetand piata internationala sau regionala, nu doar Romania. In peste jumatate din proiectele din tehnologie care tintesc extinderea in afara tarii, cel putin unul din antreprenorii din echipa are deja experienta/conexiuni  in tarile in care se doreste dezvoltarea afacerii.

Cu antreprenorii care au intrat in etapa a doua a Start&Grow 2014 continua discutia despre business-ul lor, de data aceasta pe baza unor intrebari stabilite impreuna cu investitorii, atunci cand s-a realizat selectia proiectelor care merg mai departe in program.

In urmatoarele saptamani se centralizeaza noile informatii despre proiectele ajunse in etapa a doua si se face o noua analiza/jurizare, pe baza informatiilor suplimentare obtinute. Apoi, se va realiza shortlist-ul final: antreprenorii care incep discutiile pentru obtinerea finantarii.

Pe langa posibilitatea de a primi finantare, cei selectati pe shortlist vor beneficia gratuit de mentoring si
know-how de business in legatura cu diferite aspecte ale afacerii lor.

Start&Grow 2014 este un program lansat de startups.ro pentru a sustine dezvoltarea unor afaceri promitatoare, ajutandu-i pe antreprenori sa intre in legatura cu investitori si sa obtina pana la 500.000 de euro pentru a-si duce afacerea la urmatorul nivel.

Programul se adreseaza in special afacerilor din urmatoarele domenii: Tehnologie, Agribusiness, Productie, Servicii, Green Business, Inventica, Fashion.

Start&Grow 2014 este un proiect startups.ro realizat cu sprijinul Hotel Intercontinental Bucuresti, TreeWorks, Finantare.ro, Elevate si Zelist.

Prima editie Start&Grow a avut loc in 2010, cand, impreuna cu Microsoft Romania, startups.ro a lansat primul accelerator de business din tara care se adresa afacerilor din toate domeniile de activitate, nu doar celor din tehnologie. Mai multe informatii despre prima editie gasiti aici, iar in acest material gasiti extra info despre schimbarea conceptului Start&Grow in 2014.


Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii