Bio Markt preia operatiunile Natura Land si formeaza o noua firma, BIOlogistic


Valoarea tranzactiei este de aproximativ 350.000 de euro, noua companie devenind principalul distribuitor de produse bio din Romania.

Natura Land este cel mai mare distribuitor de produse ecologice de pe piata. Fondatorul companiei, Radu Panait, declara recent pentru startups.ro ca potentialul pietei este foarte mare pe acest segment, estimand ca in 5 - 10 ani Romania va ajunge la nivelul de vanzari de alimente eco din Germania. (Citeste aici mai multe informatii despre retailul "verde" din tara noastra.)

Radu Panait ramane in actionariatul noii companii, ca director de dezvoltare. Reprezentantii Bio Markt Retail Group (Timisoara) au spus pentru startups.ro ca au vizat principalul furnizor pe zona de food biologic din Romania.

Tranzactia va duce la o crestere de 20% a business-ului, fata de valoarea inregistrata separat de cele doua companii, au declarat reprezentantii acestora in cadrul unei conferinte de presa.

Anul trecut, Bio Markt a inregistrat o cifra de afaceri de 1 milioan de euro iar Natura Land a avut o cifra de afaceri de 1,2 milioane de euro.

Compania de produse alimentare biologice Bio Markt a fost infiintata la Timisoara printr-o investitie 100% romaneasca. Primul magazin al companiei, prin care se comercializeaza exclusiv produse organice, a fost deschis in decembrie 2007.

Bio Markt se afla sub umbrela Life Care, companie cu actionariat mixt, infiintata acum trei ani, care comercializeaza prin sistemul multi level marketing o gama extinsa de produse bio.

Cifra de afaceri a Life Care a fost de 10 milioane de euro in 2008, ajungand anul acesta la 15 milioane de euro, potrivit reprezentantilor companiei.

Oficialii Bio Markt declarau la momentul lansarii magazinului din Timisoara ca intentioneaza sa se extinda in toata tara pe baza de franciza. Totodata, acestia spuneau ca au in plan ca in viitor sa realizeze aprovizionarea magazinului doar de la companii autohtone, fiind interesati sa descopere producatori din Romania.

Update la ora 14.15: In cadrul tranzactiei, Bio Markt Retail Group a preluat doar clientii, furnizorii, o parte din marcile si din retetele Natura Land, nu si compania sau bunurile acesteia. Radu Panait devine actionar minoritar al Bio Markt Retail Group si director de dezvoltare al BIOlogistic.

Noua companie formata are un concept Business-to-Business si are in target farmaciile, magazinele bio sau cu produse naturiste si key accounts cum ar fi Metro sau Auchan.

In prezent, 80% din produsele distribuite de companie sunt importate iar 20% vin de la producatori si furnizori din Romania. In viitor, reprezentantii companiei au declarat ca vor sa creasca ponderea produselor pe care le achizitioneaza din tara.

Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii