Competitie pentru lansarea in 48 de ore a unui proiect web


Launch48, eveniment dedicat antreprenorilor din mediul online londonez, va fi organizat in premiera in afara granitelor Angliei, in cadrul editiei de anul acesta a NetCamp.

Evenimentul este dedicat tuturor celor interesati sa traiasca experienta conceperii, dezvoltarii si lansarii unui proiect web, in doar doua zile, se arata in comunicatul de presa al Evensys, organizatorul NetCamp. (Citeste aici mai multe despre cum te poate ajuta participarea la competitii.)

Participantii se impart in doua categorii - cei care propun o idee de proiect si persoane care au diverse competente (management, finante, marketing, branding, web design, project management etc.) si care doresc sa faca parte din echipele care vor lucra la punerea in practica a ideilor.

In prima zi a NetCamp, vor fi alese un numar de trei - patru proiecte din randul propunerilor primite, toti cei inscrisi pe lista “oamenilor cu idei” avand la dispozitie un minut pentru a convinge audienta ca ideea prezentata merita dezvoltata. Dupa doua runde de votari democratice, vor fi alese proiectele care urmeaza a fi dezvoltate in cele 48 de ore si se vor desemna echipele de lucru.

Pe durata celor doua zile de dezvoltare a proiectelor, o echipa de mentori (persoane cu experienta in ariile esentiale unui start-up in general) vor asista echipele, oferind idei si sugestii pentru imbunatatirea proiectelor, iar un board va fi responsabil cu verificarea amanuntita a punerii ideilor in practica si mentinerea focusului in dezvoltarea proiectului.

Toate proiectele dezvoltate in Launch48 Romania vor fi prezentate pe 9 decembrie, in cadrul ultimei zile a NetCamp 2009.

Am gandit si lansat Launch48 pe deplin convins ca proiectul poate oferi tuturor antreprenorilor online (atat celor experimentati, cat si celor tineri, in formare) cadrul ideal pentru acumularea de cunostinte si interactiunea cu alti oameni pe aceeasi lungime de unda. Sub presiunea celor 48 de ore, provocarea nu este una usoara, insa oportunitatea de a descoperi lucruri noi si de a-ti testa propriile abilitati, dar si limite, fac ca experienta Launch48 sa merite din plin efortul”, spune Adil Mohammed, co-fondator Launch48 UK. 

Cei care doresc sa participe cu o idee de proiect, trebuie sa-si trimita ideile la office [la] evensys [punct] ro, pana pe 4 decembrie, insotite de urmatoarele precizari: numele persoanei care propune ideea; ideea si problema ce se doreste rezolvata; modelul de business si strategia de monetizare propuse; piata tinta si competitia.

Accesul este gratuit pentru toti cei care propun o idee sau fac parte dintr-o echipa. Pentru persoanele din audienta accesul se va face pe baza de invitatie gratuita (n. red. - audienta este formata, in principal, din persoane interesate de sfera dezvoltarii proiectelor online si sustinatori ai celor care prezinta). Cei interesati pot solicita o invitatie la office [la] evensys [punct] ro, in limita locurilor disponibile.

 

Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii