Eden Ventures: Investitiile depind in mare masura de echipa, oportunitatea din piata si posibilitatea protejarii tehnologiei


Dupa cum spune Katy Turner, Eden Ventures Associate, compania cauta sa investeasca in proiecte ambitioase care au in spate echipe foarte bune si care pot demonstra eficienta in administrarea capitalului.

Ea mai spune ca investitiile merg atat catre proiecte aflate in stadii incipiente de dezvoltare, cum sunt investitiile de tip micro-seed in valoare de 50.000 de lire sterline, cat si catre afaceri mai mari care au depasit aceste stadii. De asemenea, compania aloca sume importante de bani pentru sustinerea pe termen lung a investitiilor de succes.

Investim in afaceri aflate in faze incipiente - adesea inaintea lansarii produsului, a realizarii unor venituri si a castigarii primilor clienti - precum si in afaceri care se gasesc in faze mult mai avansate a businessului. Abordarea noastra este aceea a unui investitor activ. Incercam sa venim nu doar cu partea financiara ci si cu suport, indrumare si asistenta operationala, in proiectele in care ne implicam”, spune pentru startups.ro Katy Turner, unul dintre speakerii confirmati la conferinta How To Web, care va avea loc la inceputul lunii noiembrie, in Bucuresti.

Katy Turner spune ca varsta sau experienta nu reprezinta criterii fixe de selectie. Eden Ventures a investit atat in antreprenori aflati la a treia sau a patra afacere, cat si in antreprenori aflati la prima afacere. Caracteristicile comune ale acestora tin de ambitie, de o anumita viziune si de abilitatea de a transpune in realitate acea viziune si de a construi in jurul lor echipe foarte bune.

De altfel, luarea deciziei de a investi intr-un proiect sau altul tine foarte mult de echipa din spatele proiectului. Pe principiul “oamenii fac afacerea sa mearga”, compania investeste mai degraba intr-o echipa foarte buna cu o idee mai putin buna, decat intr-o echipa slaba cu o idee extraordinara.

Printre domeniile in care compania ar fi dispusa sa investeasca in acest moment se numara: software as a service; cloud services; mobile; e-commerce; digital media; consumer internet; educatie si sanatate.

Majoritatea investitiilor se indreapta catre proiecte din Marea Britanie, insa compania a investit pana in prezent si intr-un proiect lansat de o echipa din Slovenia, precum si intr-unul lansat de trei antreprenori romani - UberVu.

Fondata in anul 2002 la Bath, Marea Britanie, Eden Ventures este una dintre companiile europene importante din zona investitiilor de tip venture capital. Pana in prezent, compania a investit in 25 de afaceri din domenii precum software as a service, cloud services, mobile etc.

(Citeste aici mai multe despre cum poti participa la conferinta How To Web.)

 

Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii