How To Web a anuntat cei sase finalisti la competitia Startup Challenge


Squeeqly, unul dintre start-up-urile selectate in finala, a primit deja o investitie din partea Seedmoney. Potrivit lui Vlad Stan, cofondator Seedmoney, banii vor fi folositi pentru dezvoltarea produsului, care acum se afla undeva in faza de prototip.

Toate cele sase start-up-uri care vor participa la finala Startup Challenge sunt Axiologic (Romania), eDiploma (Romania), FlairBuilder (Romania), QRky (Marea Britanie), SpikePress (Romania) si Squeeqly (Romania), se arata in comunicatul de presa.

Legat de Squeeqly, Vlad Stan a mai spus pentru startups.ro ca investitia se incadreaza in strategia de pana acum a fondului, si anume pana in 50.000 de euro pentru pana la 20% din afacere.

Motivul pentru care Seedmoney a ales sa investeasca in Squeeqly a fost reprezentat, in primul rand, de echipa din spatele proiectului, dar si de faptul ca cei doi antreprenori au venit cu un concept bine pus la punct si care rezolva o problema reala.

Pana la data limita de inscriere in competitia Startup Challenge, s-au inscris in total 21 de antreprenori din domeniul online din Europa. Juriul, format din Alexandre Almajeanu (Gentica), Calin Fusu (Neogen), Raluca Georgescu (Wembrio), Vladimir Oane (uberVU), Vlad Stan (Seedmoney) si Radu Ticiu (Timisoara Software Business Incubator), a tinut cont in selectia celor sase finalisti de urmatoarele criterii de baza: piata targetata de fiecare start-up, fezabilitatea afacerii si impactul acesteia, solutia propusa si tehnologia folosita, strategiile competitive ale fiecarui business, echipa fondatoare si modelul de business propus. 

Cei sase finalisti vor avea sansa sa isi prezinte proiectul in cadrul conferintei regionale How To Web 2010, sa interactioneze direct si sa primeasca feedback si sfaturi de la juriu si sa discute cu participantii aflati la conferinta putand chiar realiza demo-uri ale aplicatiei lor la standul special de prezentare.

In final, la sfarsitul celei de-a doua zile a How To Web, juriul va alege trei start-up-uri castigatoare care vor beneficia de promovare pe site-ul oficial al conferintei, cat si pe social media, primind de asemenea si un premiu semnificativ.

Juriu care va alege cei trei castigatori din finala Startup Challenge este compus din: Reshma Sohoni (Seedcamp), Patrick de Laive (TheNextWeb.com), Katy Turner (Eden Ventures), Vlad Stan (Seedmoney), Vladimir Oane (UberVu), Raluca Georgescu (Wembrio), Alexandre Almajeanu (Gentica), Calin Fusu (Neogen), Doug Richard (SchoolForStartups.co.uk), Radu Ticiu (Timisoara Software Business Incubator) si Alexandru Costin (Adobe).

(Citeste aici mai multe despre cum poti participa la conferinta How To Web.)

 

Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii