IMM-urile pot accesa ajutoare de stat de 500.000 de euro


Banii sunt destinati companiilor cu dificultati de finantare cauzate de inasprirea conditiilor de creditare ca urmare a actualei crize economice.

Aceste ajutoare pot fi solicitate de IMM-urile care nu se aflau in dificultate la 1 iulie 2008. Valoarea maxima de 500.000 de euro este de 2,5 ori mai mare fata de cea anterioara, Comisia Europeana acceptand ca sumele sa fie acordate pana anul viitor, pe 31 decembrie.

Ajutorul de stat poate fi acordat sub forma de sume nerambursabile, imprumuturi in conditii preferentiale, subventii de dobanda, garantii sau esalonarea creantelor detinute de stat fara perceperea de dobanzi.

Aceasta schema de ajutor a fost propusa de tara noastra.

Schema indeplineste conditiile din Cadrul temporar pentru masurile de ajutor de stat de sprijinire a accesului la finantare in contextul crizei financiare si economice, adoptat de Comisie, deoarece este limitata in timp, respecta pragurile relevante si este destinata doar intreprinderilor care nu se aflau in dificultate la 1 iulie 2008. Prin urmare, schema este compatibila cu articolul 107 alineatul (3) litera (b) din TFEU, care permite acordarea de ajutoare pentru a remedia perturbari grave ale economiei unui stat membru”, se arata in comunicatul de presa.

Neelie Kroes, Comisarul european pe concurenta, a spus ca schema de ajutor de stat va contribui la inlaturarea dificultatilor cu care intreprinderile din Romania se confrunta fara o distorsionare semnificativa a pietei.


Un material startups.ro Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii