Dorin Boerescu si Daniel Enache au preluat afacerea 2Parale


2Parale este prima platforma de marketing afliat din Romania si a fost lansata anul trecut de Radu Spineanu.

Proiectul a fost anuntat de catre Radu Spineanu in decembrie 2008 la NetCamp, iar in februarie 2009, platforma a primit prima runda de finantare din partea Seed Money, se arata in comunicatul de presa.

Din momentul lansarii, afacerea inregistreaza o crestere constanta. In noiembrie 2009, campaniile derulate in 2Parale au generat peste 500.000 de clickuri, realizate de 170.000 de vizitatori unici. Furnizorii inscrisi in sistem au avut luna trecuta peste 1.100 de vanzari in valoare de 250.000 de lei. Comisioanele acordate afiliatilor, aferente vanzarilor din aceasta luna, au fost de 20.000 de lei.

"Cu 2Parale am atins toate tintele pe care ni le-am impus pentru 2009. Am dovedit ca Marketingul Afiliat este un sistem care merge si unde este loc enorm de crestere. Sunt sigur ca Dorin va face din 2Parale unul din cele mai importante medii de promovare online din Romania in urmatorii ani", spune Radu Spineanu.

Principiul marketingului afiliat consta in publicitate platita doar pentru rezultate - vanzari sau lead-uri. Furnizorii isi creeaza campanii la care afiliatii (publisheri, bloggeri, specialisti SEM) aleg sa se inscrie in functie de target si de comisioanele oferite.

"Sunt sigur ca marketingul afiliat va creste foarte mult in Romania in urmatorii ani. Este un sistem care recompenseaza in mod direct performanta de marketing si care schimba complet paradigma alocarii bugetelor de promovare - daca in mod traditional mai intai se aloca si cheltuiesc bugetele si abia apoi se masoara rezultatele, in marketingul afiliat mai intai se masoara rezultatele si ulterior sunt platiti cei care le-au generat”, spune Dorin Boerescu, un antreprenor cu peste 12 ani de experinta in piata romaneasca de comunicare.

Printre companiile in care Dorin Boerescu este implicat se numara: Bakemono - publisher online, agentia de publicitate Godmother si tipografia digitala Agrafa. De asemenea, este co-fondator Hyperactive (agentie interactiva preluata recent de Initiative si Lowe&Partners) si ProdigyPR (preluata de catre Cristian Manafu).

Daniel Enache (Thousand Tiny Tigers) este investitor in online, avand la activ investitii in Bakemono, Bookblog, Newsmix.

Incepand cu 2010 afacerea 2Parale se va separa in doua companii:
- cea actuala - 2 Parale On-line SRL va ramane cu acelasi actionariat ca in prezent si se va focusa pe dezvoltarea tehnologiei si promovarea internationala a platformei
- compania noua - 2 Parale Afiliere SRL va detine licenta exclusiva de utilizare a platformei in Romania si va prelua afacerea - contracte furnizori si afiliati, dezvoltare afacere, site (Citeste aici mai multe despre diferenta dintre vanzarea unei firme si vanzarea afacerii)

2 Parale On-line va detine 20% din compania noua. Restul de 80% va fi detinut de Dorin Boerescu  (60%) si Daniel Enache (20%).

Intentionam sa dezvoltam 2Parale ca pe o alternativa puternica fata de publicitatea online clasica - atat ca o solutie foarte eficienta pentru advertiseri cat si ca o alternativa de monetizare pentru publisheri, bloggeri sau specialisti in SEM", adauga Dorin Boerescu.

Pentru 2010, 2Parale Afiliere are ca obiective cresterea numarului de furnizori si afiliati activi si consolidarea business-ului in Romania.


Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii