Fondul de investitii Catalyst Romania a devenit actionar minoritar in elefant.ro


    


Preluarea a fost facuta prin majorare de capital iar finantarea va fi utilizata pentru a propulsa mai departe magazinul online in topul comertului electronic romanesc, se mentioneaza in comunicatul de presa.

Catalyst Romania este un fond de private equity pentru crestere si venture capital dedicat Romaniei, care sustine IMM-urile din sectorul Tehnologie – Media – Telecom (TMT), si este sustinut prin initiativa JEREMIE. (Citeste aici mai multe despre aceasta initiativa)

Elefant.ro este detinut de catre Fribourg Investments si administrat prin intermediul Universal Online Promotion.

Initial dezvoltat ca librarie online, elefant.ro a inregistrat o extindere rapida, insotita de largirea portofoliului, acoperind in prezent categorii de produse precum carti, media si e-books, jucarii, cosmetice si parfumuri, imbracaminte si incaltaminte, accesorii, home&deco si electronice. Investitia prezenta succede unei recente runde de finantare provenita in exclusivitate din partea Fribourg Investments.

Catalyst Romania este primul fond de private equity dedicat Romaniei, finantat in principal de catre Fondul European de Investitii (FEI) prin initiativa JEREMIE, ca parte a Programului Operational Sectorial "Cresterea Competitivitatii Economice” 2007-2013, cofinantat prin Fondul European de Dezvoltare Regionala. (Citeste aici mai multe despre lansarea fondurilor de investitii cu capital de risc finantate de catre FEI)  

Principala misiune a Fondului European de Investitii (FEI) este de a sustine IMM-urile europene, sprijinind accesul acestora la finantare. FEI creeaza si dezvolta instrumente de capital de risc, de garantare si microfinantare specifice acestui segment de piata. Investitiile totale nete ale FEI in fonduri private equity se ridicau la peste 7,9 miliarde de euro la sfarsitul anului 2013. Cu participatii in peste 435 de fonduri, FEI este principalul jucator european pe segmentul capitalului de risc, avand in vedere amploarea si gama larga a investitiilor sale, in special in segmentele high-tech si early-stage.

In Romania, in afara de private equity, initiativa JEREMIE a sprijinit peste 3.000 de IMM-uri cu aproape 330 de milioane de euro imprumuturi ale IMM-urilor prin instrumentele de garantie de portofoliu creditare cu dobanda subventionata si de capital de risc.

Pe langa elefant.ro, Catalyst Romania a mai investit in ultimii ani in avocatnet.ro (Citeste aici mai multe despre aceasta tranzactie) si Simartis Telecom.

Fondul finanteaza, cu investitii cuprinse intre 200.000 de euro si 2 millioane de euro, IMM-uri autohtone care activeaza in special in domeniile TMT.

Alaturi de FEI, care prin JEREMIE este cel mai mare contributor la capitalul Catalyst, au mai angajat investitii in fond si BT Asset Management (BTAM), companie membra a Grupului Financiar Banca Transilvania, 3TS Capital Partners, precum si alti investitori privati. Fondul este administrat de catre 3TS Capital Partners.
 

Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii