In iunie, fermierii si intreprinderile procesatoare pot solicita finantare europeana nerambursabila prin doua masuri


Cele doua sunt 112 - "Instalarea tinerilor fermieri" si 123 - "Cresterea valorii adaugate a produselor agricole si forestiere".

Ceririle pot fi depuse la sediile oficiilor judetene ale Agentiei de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP) pe raza carora se realizeaza investitia.

Sprijinul nerambursabil acordat este de maxim 25.000 de euro prin masura 112 si de 3 milioane de euro prin masura 123, ambele fiind din Axa I - "Cresterea competitivitatii sectorului agricol si forestier", se arata in comunicatul de presa.

Suma alocata pentru finantarea proiectelor din aceasta sesiune este de 50 milioane de euro pentru masura 112 si 170 milioane de euro pentru masura 123.

Beneficiarii eligibili pentru sprijinul financiar nerambursabil acordat prin masura 112 sunt fermierii in varsta de pana la 40 de ani (neimpliniti la data depunerii Cererii de Finantare), persoanele fizice autorizate (PFA), titularii unei intreprinderi individuale, persoanele fizice sau juridice care practica in principal activitati agricole si cu o exploatatie agricola care are o dimensiune economica intre 7.200 si 48.000 euro.

Toate exploatatiile agricole trebuie situate pe teritoriul Romaniei si sa fie inregistrate in Registrul fermelor si Registrul agricol.

Pentru masura 123 pot depune solicitari PFA-urile, microintreprinderile si IMM-urile, firmele cu mai putin de 750 de angajati sau o cifra de afaceri de maximum 200 milioane de euro, cooperativele agricole, societatile cooperative de valorificare, asociatiile familiale si grupurile de producatori.

Termenul limita pentru depunerea proiectelor in cadrul acestei sesiuni, pentru ambele masuri de finantare, este miercuri, 30 iunie 2010, ora 12:00.

 

Un material startups.ro. Toate drepturile rezervate.


Nu exista comentarii