• Dupa o cariera profesionala de peste 20 de ani, Catalin Dicu a lansat un business in educatie, construit pe baza experientei sale in managementul calitatii si intr-un ONG cu activitati dedicate copiilor.

  • Infiintata anul trecut, Fundatia Comunitara Bucuresti colecteaza bani si resurse din comunitatea locala si le redistribuie in proiecte practice, care imbunatatesc viata comunitatii si au impact pe termen lung.

  • Familia Camarasoiu a inceput sa fie preocupata de mancarea sanatoasa pe la inceputul anilor 2000 iar anul trecut si-a lansat propriul business in domeniu: o microferma de pasari. Dupa primele luni de functionare au suplimentat investitia, pe baza cererii in crestere.

  • Trei asociati cu experienta in online, telecom si vanzari au transformat anul trecut o firma de design web si marketing online intr-una de mobile marketing. Sunt pe profit de la primul contract si un rol important l-au avut lectiile invatate dupa ce doi dintre ei au inchis un alt business.

  • Pornind de la o discutie cu fiul sau in varsta de aproape sase ani, Sergiu Mihalcea (foto, dreapta), jurnalist si producator TV cu peste zece ani de experienta in domeniu, a lansat un business pe segmentul educatiei non-formale pentru copii.

  • Emeric Bakk a inceput sa lucreze in domeniul producerii de material saditor in urma cu 20 de ani. Incurajat de solicitarile primite din partea marilor retele de magazine de constructii si de potentialul pietei, si-a dezvoltat afacerea de familie in domeniu si continua extinderea cu noi linii de business.

  • Dupa un an si jumatate de pregatiri, Andreea Beca (foto) a deschis acum cateva saptamani un bistro cu alimentatie sanatoasa integrata. Numarul tot mai mare de clienti o incurajeaza sa inventeze noi retete si sa spere ca nu si-a riscat degeaba toate economiile.

  • Dupa noua ani de cariera profesionala intr-o multinationala, Cristian Ionescu (foto), fost Country Cluster Manager la Coface Romania, Slovacia si Bulgaria, a revenit in antreprenoriat si doreste sa isi creeze un grup de firme, prima avand ca activitate reducerea costurilor operationale ale companiilor.

  • Raluca Barchi a inceput sa pregateasca lansarea propriei afaceri cand avea 21 de ani. Dupa un an de munca, studii de piata si pregatiri, in primavara acestui an a inaugurat Wardrobe b - un boutique online de haine si accesorii de lux, pentru femei.

  • Silviu si Laura Martin (foto) au fost pe rand, colegi de facultate, prieteni, soti si parteneri de afaceri. Impreuna cu Bogdan Badea au fondat, in anul 2008, Enovate - o companie de consultanta in resurse umane, de servicii de tehnologie si leadership development.